Карликовий опосум



Це маленькі тварини, вага яких становить від 6 до 80 г при довжині тіла 6-12 см і хвоста 6-17 см. Для них характерна конічна голова з короткою мордочкою, великі очі і короткі закруглені вуха. Хвіст довгий, тонкий. На задніх кінцівках великі пальці протиставлені. Шерсть м’яка, густа. У самок добре розвинена виводкова сумка відкривається вперед; запліднені яйцеклітини, як і у багатьох дворізцевих сумчастих, проходять період діапаузи.

Карликові опосуми комахоїдні; харчуються також нектаром і ящірками. Це нічні тварини, які живуть на деревах. Гірський опосум – єдиний відомий вид сумчастих, який впадає в тривалу сплячку.

opposum

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *